naar de pagina over de gîte naar de tenten pagina
naar de banya pagina
naar de kinder pagina
naar de dierenpagina naar de linken pagina
terug naar de thuispagina
naar de pagina over onze kamers
naar de restaurant pagina
naar de pagina met info over stages
naar de concerten pagina
naar de aktiviteitenpagina
naar onze ecologische pagina
hoe de herberg te vinden
informatie over ons

 


Auberge Les Liards
Lieu dit Les Liards
63490 Egliseneuve des Liards
France

Tel: +33 (0)473 968 944
fax: +33 (0) 473 968 201


info@lesliards.com
www.lesliards.com 
 
 

 

Afrikaanse dans- en percussie weekend

lekker buiten dansen op afrikaanse ritmesZin om in een weekend de Afrikaanse ritmes te beleven, ze te dansen, ze te drummen? En dit in de meest idyllische plek, midden in de natuur, terwijl je over de vulkanen heen kijkt? Deze zomer organiseert de Auberge Les Liards opnieuw twee weekenden Afrikaanse dans en percussie. Marie-Hélène is de danslerares, Assane Kane neemt de percussie voor zijn rekening. Samen zullen zij u de Afrikaanse ritmes laten (her) ontdekken. Dit alles in de buitenlucht, zoals dat in Afrika gebeurt!

Programma

 

weekend sophrologie en wandelen

In 2007 zullen er twee weekenden wandel-sophrologie worden georganiseerd op de auberge. Sophrologie gebruikt simpele oefeningen (ontspanning, ademhaling, lichaamsbewegingen) om de harmonie tussen het lichaam en de geest te bewerkstelligen. Daarnaast wordt er gewandeld, op een langzame manier, om deze harmonie te versterken. Tijdens deze langzame wandelingen kunt u de mooie omgeving rond de auberge op een intensieve manier beleven. Een weekend wandel - sophrologie biedt u een mogelijkheid te onthaasten, tot u zelf te komen en energie op te laden.

Programma

 

Fiets Circuit tussen
de Cézallier en de Livradois

Ontdek op dit fietscircuit twee onbekende regios van de Auvergne, waar het oh zo rustig fietsen is. U verblijft twee nachten in de ene regio, gebruikt de eerste dag om die regio te verkennen en de tweede dag om naar de andere regio te fietsen. Daar verblijft u eveneens twee nachten, ontdekt u het gebied op de derde dag en de vierde dag fietst u, via een andere route, weer terug naar het beginpunt. De fietstochten leiden u over kleine weggetjes, met een zeer varierend landschap, mooie uitzichten en oude dorpjes en gebouwen. Er zijn erg veel dingen te zien en te doen tijdens dit fietsverblijf!

Programma


valle ardes sur couze
 

Gedurende deze drie dagen zult u ingeleid worden in de constructie van stenen muren tegen taluds aan, een wijdverspreide traditie in de Livradois. U zult samenwerken met de steenhouwer Philippe MARPILLAT (spreekt engels) die ook een specialist is in het bouwen met stenen.

Tijdens een van de middagen zult u de oude steenhouwergroeven van het dorp bezichtigen samen met de gids Benoît GODARD (spreekt engels – is een gediplomeerde berggids die veel van de tradities van de Livradois af weet). De andere middag heeft u de gelegenheid om de Steenhouwerroute te lopen, die u onder andere langs het atelier van Philippe MARPILLAT brengt.

 


Programma

 

Een kort verblijf van enkele dagen om een region te ontdekken die (nog) niet echt bekend is. Wandelen, de tijd nemen, schone lucht ademen, genieten van lokaal voedsel … klinkt goed? Dus waarom komt u dan niet voor een paar dagen naar de Auberge om te genieten?
De naam « Lekkerbekken wandelverblijf » heeft te maken met de wandelroute die tussen Auberge Moulin de Civadoux en Auberge Les Liards is uitgezet. Samen met de andere herberg hebben wij deze wandelrondtocht van 5 uur uitgezet. Een speciaal tarief voor één of twee nachten bestaat er voor diegenen die deze wandeltocht en de gastvrijheid van de twee herbergen willen ontdekken. U kunt uw verblijf ook verlengen en gebruiken om nog wat meer van de regio te voet te ontdekken, met de andere wandelroutes vanaf Auberge Les Liards of in de omgeving.

Programma

 

sophrologie en massage

In 2006 zullen er twee weekenden sophrologie met massage worden georganiseerd in de auberge. Tijdens deze weekenden worden séances van sophrologie afgewisseld met massage van voeten, handen en gezicht. De technieken die u zult leren gedurende het weekend gaan goed samen en zullen u helpen actief en verantwoordelijk te handelen voor uw eigen welzijn. Direct effect zal u aanmoedigen verder te gaan met de oefeningen, ook wanneer u weer thuis zult zijn.

Programma