naar de kinder pagina
naar de dierenpagina
naar de linken pagina
terug naar de thuispagina
naar de pagina over onze kamers
naar de restaurant pagina
naar de pagina met info over stages
naar de concerten pagina
naar de aktiviteitenpagina
naar onze ecologische pagina
hoe de herberg te vinden
informatie over ons


het is de omweg waard!verjaardagstaart laatste kontrole voor het opdienenmeringue met verse vruchten, specialiteit van het huisde 'table d'hôte' voorbereidenspecialiteit: parelhoen met fourme d'ambertsaus (blauwe schimmelkaas)

 


Auberge Les Liards
Lieu dit Les Liards
63490 Egliseneuve des Liards
France

Tel: +33 (0)473 968 944
fax: +33 (0) 473 968 201


info@lesliards.com
www.lesliards.com


 

groupes
 

De prijzen in 2009:
Ontbijt: 6,50 Euros, mini: 4,50 Euros
Avondmaaltijd voor kamergasten: 18 Euros
Simpele avondmaaltijd voor kamergasten: 12 Euros
Kindermaaltijd: 10 Euros
Menu voor groepen: vanaf 22 Euros
Drankjes komen hier nog bovenop.
We kunnen voor u een picknick voorbereiden: 7 Euros pp

 

 

de tafel is gedekt

de borden worden voorbereid

tijdens een buffet


Het ontbijt

's Ochtends kunt u het ontbijt nemen op het tijdstip dat uzelf kiest. Wij vinden dat men, tijdens de vakantie, geen stress moet hebben om op tijd op het ontbijt te moeten verschijnen. Dus, als u nog lekker in uw bed ligt, of als u nog even langer naar de vogels wilt luisteren die zo mooi zingen, dan komt u gewoon later. We vragen u wel 's avonds vanaf welke tijd u ontbijt denkt te willen. Komt u later: geen probleem; komt u eerder: dan riskeert u even te moeten wachten.
Vanaf 2009 wordt een deel van het ontbijt als buffet geserveerd; zo kunt u zelf kiezen waar u wilt gaan zitten: in de grote of de kleine zaal, of op het terras buiten. Wij zullen u dan de dranken en de produkten die koel moesten blijven komen brengen.

Het standaard ontbijt bestaat uit: verse vruchtensap of fruitsalade, brood en luxe broodjes, verschillende zelfgemaakte jams, boter, honing, muesli, kwark, koffie, thee of warme chokolademelk. Het standaardontbijt maakt deel uit van halfpension, en anders kost het u 6,50€ per persoon. Het brood en de luxe broodjes worden door onszelf gemaakt, behalve op zondag wanneer we u een croissant willen serveren. Het ontbijt is 100% biologisch, behalve het brood en de croissant op zondag als we het bij de bakker kopen.
U kunt ook een mini ontbijt nemen indien u een kleine eter bent: vruchtensap uit de fles, brood, jam, boter, koffie, thee of warme chokolademelk. Dit kost 4,00 € per persoon.

De ecologische kant
Totaan 2008 serveerden we elke ochtend vers brood en croissants die we bij de bakker haalden. Dat betekende dat we elke ochtend 15 km reden om ze te kopen in Sauxillanges, en dat we 2 kg CO2 produceerden alleen maar voor die lekkere croissant (we kunnen die aankopen meestal niet met iets anders kombineren, het is dan nog te vroeg). We hebben daarom besloten om zelf 's ochtends brood en luxe broodjes te bakken, behalve op zondag. Zo rijden we 90 km minder per week! Een bijkomstig voordeel is dat we u nu 6 dagen per week biologisch brood en luxe broodjes kunnen serveren, dat kunnen we namelijk niet bij de bakker vinden.


Table d'hôte

Onze kamergasten kunnen 's avonds in de herberg 'table d'hôte' nemen. Dat wil zeggen: één enkel menu, en men eet gezamelijk aan één tafel (of aan verschillende tafels als er veel gasten zijn). Dit kan onderdeel zijn van het half pension, maar u kunt ook besluiten om maar één of enkele avonden bij ons te eten. Graag willen we de avond van tevoren weten of u bij ons eet. Het diner zal op het terras geserveerd worden met mooi weer. Op maandag willen we graag het diner samen met u gebruiken, de andere dagen staan we in de keuken.

Het avondmaal bestaat uit: voorgerecht, hoofdgerechtl, Auvergnase kaas, nagerecht. Kinderen krijgen een halve portie. De keuze van het menu hangt af van het seizoen, van wat de producenten ons leveren en van wat onze moestuin levert. We volgen wel een bepaald ritme tijdens de week:
Maandag: omdat we samen met u willen eten, moet er niet teveel klaargemaakt moeten worden tijdens de maaltijd zelf. Met mooi weer doen we vaak een barbecue, anders een mooi stuk vlees uit de oven, met salades, groentes uit de oven en een vruchtentaart als toetje.
Dinsdag: marktdag, en dus eten we verse forel.
Woensdag: vegetarisch.
Donderdag : auvergnaas
Vrijdag: een exotische maaltijd; we serveren u gerechten die we hebben ontdekt in landen waar we hebben gewoond en/of hebben gewerkt.
Saterdag en zondag: maaltijden hangen af van ons humeur en van uw wensen (laat het ons weten indien u iets speciaal wilt!).

 

Voor vegetariers en voor ...

Wij hebben geen enkel probleem met vegetarisch koken. Woensdag is al vegetarisch voor iedereen. Als u op de andere dagen ook vegetarisch wilt eten, of zelfs veganistisch, kunt u dat gewoon aan ons laten weten. Graag minimaal een dag vantevoren.
Als u een ander dieet heeft, kunt u dat ook aan ons laten weten. Als u ons precies uitlegt wat u wel en niet kunt eten, zullen we daar rekening mee houden.

We vinden het belangrijk om in de keuken zoveel mogelijk biologische produkten te gebruiken. Het ontbijt is al 100% biologisch (behalve dus het brood op zondag, en er kunnen ook uitzonderingen zijn als we bepaalde produkten niet kunnen vinden).
De gastentafel 's avonds is voor minstens 90% biologisch. We hebben nog steeds problemen met het vinden van biologisch vlees (behalve rundvlees - loopt in de zomer zelfs in onze eigen weiden) voor een, voor de herberg, redelijke prijs. We hebben ook moeite met de kaas: St Nectaire en geitenkaas is biologisch, maar we hebben nog geen biologische producenten gevonden voor de Cantal en de Bleu d'Auvergne.

Met maaltijden voor grote groepen wordt het pas echt moeilijk : omdat we met producenten werken, en omdat grote maaltijden niet regelmatig zijn, kunnen we niet ineens in een week 5 à 10 keer de normale bestelling vragen (vooral omdat de producenten al moeite hebben al hun vaste klanten van alles te voorzien). We kunnen dus ook geen minimum percentage biologisch garanderen voor grote groepsmaaltijden, het hangt ervan af. Natuurlijk proberen we het wel zo biologisch mogelijk te maken.

hier kopen we onze max havelaar produkten
max havelaar

Als we produkten gebruiken die van ver komen, hebben ze het label max havelaar (naast dat ze biologisch zijn). Dit vooral voor koffie, thee, cacao en chokolade. We kopen in grootverpakking bij Ethiquable Gourmand in Lyon. Alleen de suiker is niet max havelaar, maar wel biologisch.

Wij aksepteren groepen voor doopfeesten, communies, huwelijken, verjaardagen, wandelingen, fietstochten, vergaderingen, seminairs en voor alle andere goede redenen die u kunt bedenken om bij ons in groep een maaltijd te gebruiken. het restaurant kan maximum 55 personen aksepteren. Voor menus en prijzen, kijk hier (sorry, in het frans alleen).
Onze parkeerplaats is groot genoeg voor het ontvangen van grote groepen en zelfs voor bussen.

de tafels voor een huwelijk klaargemaaktwe kunnen ook bussen aksepterenlange tafels ...of vele kleinere tafelsbuffet
Untitled Document

 

Laatste update op 08/04/2009