naar de pagina over de gîte naar de tenten pagina
naar de banya pagina
naar de kinder pagina
naar de dierenpagina naar de linken pagina
terug naar de thuispagina
naar de pagina over onze kamers
naar de restaurant pagina
naar de pagina met info over stages
naar de concerten pagina
naar de aktiviteitenpagina
naar onze ecologische pagina
hoe de herberg te vinden
informatie over ons

 


Auberge Les Liards
Lieu dit Les Liards
63490 Egliseneuve des Liards
France

Tel: +33 (0)473 968 944
fax: +33 (0) 473 968 201


info@lesliards.com
www.lesliards.com


De Auberge
Egliseneuve des Liards
Het landgoed

 

De Auberge

Auberge Les Liards is herrezen uit de ruines van de eens welvarende Auvergne boerderij, genaamd “Les Liards”. In de herstelwerkzaamheden zijn de oorspronkelijke bouwstijl en de geschiedenis volkomen gerespecteerd. Ook de traditionele bouwmethodes en het milieu worden gerespecteerd, door het gebruik van traditionele bouwmaterialen (bv kalk ipv cement).

Les Liards is altijd een ontmoetingsplaats geweest voor mensen die de mooiste plekjes van de omgeving zoeken. De Auberge is er in geslaagd deze funktie te versterken door een gastvrij en warm onthaal van haar bezoekers. Daarbij voelt oud en jong, maar ook de dorpsgenoot en de toerist zich op haar/zijn gemak.
Aantrekkelijk voor alle leeftijden

Auberge Les Liards is uniek omdat zij in staat is uitéénlopende leeftijdsgroepen aan te spreken.

Of het nu gaat om een diner voor twee, een reünie, of een verjaardag’s feestje, het domein Les Liards biedt voldoende ruimte om iedereen te geven wat zij/hij zoekt. Twee terrassen, waarvan één een stilte terras en het andere speciaal gewijd aan ouders met kinderen, zorgen ervoor dat kindervermaak en de rust gezocht door anderen tegelijkertijd mogelijk zijn.

Beste ouders:  wat denkt u van een rustige dag op Les Liards, zonder zich zorgen te hoeven maken over het verkeer. Intussen genieten de kinderen van de speeltuin en de vele dieren ter plekke.

Vw gastvrouw en gastheren

De Auberge is opgezet door Astrid Ursem en Astrid's E-mail Walter's E-mail Walter Verhoeve. Zij ontvangen u met hun twee zonen Tim en Rik.

Astrid et Walter hebben meer dan tien jaren in het ontwikkelingswerk gezeten voordat zij zich op Les Liards vestigden. Gedurende de 10 jaar in Afrika en Azië hebben zij de nodige souvenirs bij elkaar verzameld, waaronder een waardevolle verzameling van smakelijke recepten. Hun tropische ervaring wordt weerspiegeld in de decoratie van de Auberge. Een interessante mengeling is hierdoor ontstaan van verschillende exotische accenten in een typische Auvergne omgeving.

 

Egliseneuve des Liards

Les Liards maakt deel uit van het dorp Egliseneuve des Liards, en is op 1,4 km afstand van de dorpskern. Op een hoogte van 780 m bevindt 
het zich in een kleine regio dat 'het balkon van de Livradois' wordt genoemd, vanwege de geweldige uitzichten die men hier heeft. Het is een middel gebergte, dat zich uitstekend leent voor allerlei soorten tochten: te voet, te paard, te fiets of per mountain bike.
Het dorp Egliseneuve des Liards is typerend voor een dorp in de Auvergne en ademt nog immer de rust van het authentieke agrarische leven.
Het jaarlijks terugkerende nationale muziekfeest op 21 juni en het dorpsjaarfeest (15 augustus) zijn twee evenementen die tonen dat het dorp zich kan omtoveren in een bruisende gemeenschap. Duizenden bezoekers komen jaarlijks van verre om te genieten van wat het dorp en de meer dan 100 exposanten te bieden hebben.

 

Het landgoed

Uitzicht en oriŰntatie punt
Les Liards, zelf gevestigd op een kleine vulkaan (Puy des Liards), biedt een 180° uitzicht op de gehele vulkaanreeks van de Auvergne. Het zicht reikt van de Puy de Dôme tot aan de hoogste toppen van de Cantal.

Rond de langste dag van het jaar is het schouwspel van de ondergaande zon (indien het weer het toelaat) adembenemend. De zon verdwijnt dan juist achter de Puy de Dôme. Dus wat dacht u van een cocktail op het terras, om dit schouwspel te bewonderen (of, misschien nog beter, op het privé-terras van onze terraskamer)?

Natuur en stilte
Het landgoed is gelegen in een natuurgebied, genaamd Parc Naturel Régional du Livradois-Forez. Het kent een rijke gevarieerde fauna en flora (inclusief wilde orchideeën). Delen van het terrein en de omgeving zijn relatief wild, terwijl andere delen gebruikt worden als grasland. Daarmee vormt het een ideale start voor diverse vormen van natuurtochten. Les Liards is synoniem voor natuur, rust en stilte. Rondjes draaiende buizerds in de lucht boven Liards vormen een symbool voor de ongerepte natuur.
 

Al is het op maar 40 km afstand van de grote stad Clermont-Ferrand en minder dan 20 km van Issoire, op Les Liards is makkelijk om het dagelijkse hektische leven te vergeten.

De oorspronkelijke boerderij
Het domein Les Liards, tezamen met vier andere landgoederen, vormden de herenboerderijen van Château Liberty.  

De gebouwen stralen nog steeds deze sfeer uit. Foto’s en verhalen uit het verleden zorgen ervoor dat deze geschiedenis niet makkelijk verloren gaat.

Untitled Document

 

Laatste update op 08/04/2009