naar de pagina over de gîte naar de tenten pagina
naar de banya pagina
naar de kinder pagina
naar de dierenpagina naar de linken pagina
terug naar de thuispagina
naar de pagina over onze kamers
naar de restaurant pagina
naar de pagina met info over stages
naar de concerten pagina
naar de aktiviteitenpagina
naar onze ecologische pagina
hoe de herberg te vinden
informatie over ons

 


Auberge Les Liards
Lieu dit Les Liards
63490 Egliseneuve des Liards
France

Tel: +33 (0)473 968 944
fax: +33 (0) 473 968 201


info@lesliards.com
www.lesliards.com


 

Hebt u zin om actief te zijn tijdens uw verblijf bij ons? Wandelen, paardrijden, in de bomen klimmen? Of wilt u liever de regio bekijken en de geheime plekjes ontdekken? Of beiden? Wij willen u graag adviseren en helpen bij de organisatie van uw verblijf. Er bestaan de volgende mogelijkheden in de omgeving van de herberg:


 

 

 

Verschillende wandelroutes zijn bewegwijzerd vanaf de herberg: De Ronde van Le Fay (1 uur), De Steenhouwers Route (2 uur), Het Gat van de Wolf (4 uur) en de Lekkerbekken Wandelroute (5 uur). voor meer informatie

Ook in de omgeving van de herberg bestaan de nodige wandelroutes. Voor meer informatie, kijk bij Chamina. In de herberg hebben we de meeste wandelgidsen en wandelkaarten van de omgeving die u kunt lenen.

Of misschien heeft u zin om met een berggids op pad te gaan (Engelssprekend), die u van alles kan vertellen over dieren, planten, vulkanen en geologie, en de legenden van de Livradois. Wij kunnen voor u de berggids Benoît Godard regelen, die regelmatig voor de herberg werkt en de omgeving goed kent.

 

Op de weg : vanaf de herberg zijn er vele mogelijkheden om een mooie fietsroute te maken. We hebben zelf een beschrijving op papier gezet voor een route die via Vernet la Varenne gaat. De VVV in Sauxillanges heeft een kleine brochure gemaakt met verschillende fietsroutes. En met behulp van een wegenkaart, die u eventueel van ons kunt lenen, kunt u natuurlijk ook uw eigen route bepalen. Wij willen u graag daarbij helpen.


Mountain bike: we kunnen u adviseren over verschillende routes vanaf de herberg. U kunt hiervoor een kaart lenen. Ze zijn niet bewegwijzerd. Verder zijn er twee mountain bike centra, in Vernet la Varenne en in Issoire, die u kunnen adviseren over fietsroutes en waar je ook mountainbikes kan huren.

 

 

De Livradois regio is ideaal voor paardrijden: bossen, paadjes, weinig mensen en verrassende uitzichten. Auberge Les Liards is gelegen op een oude paardrijdroute, de “Boucle d’Or”. Wij accepteren ruiters met hun paarden (de paarden kunnen in een wei overnachten).

Niet ver van de herberg bestaan er ook enkele paardrijdcentra, waar u een paardrijdtocht kunt organiseren: in Auzelles (het is hier ook mogelijk om een tocht met paard en wagen te maken), in Vernet la Varenne, en voor diegenen die buiten de Livradois een tochtje willen maken: in Saint Gervacy. Natuurlijk kunnen we u helpen om afspraken te maken. Voor meer informatie over paardrijroutes in de Auvergne, zie CDTE63 (in het frans). 


In Ste Marguerite kunt u kano’s huren om de Allier voor 12 km af te zakken (2,5u).

 


In Cunlhat, kunt u in de bomen klimmen. U kunt op de rotsen klimmen met via ferratta in Orbeil. Er zijn ook verscheidene klimrotsen in de vallei van de Allier.

We bevinden ons in het Parc Naturel Régional Livradois-Forez en in dat gedeelte van de Livradois dat ook wel "de Auvergnase Toscane " wordt genoemd. Vele bezienswaardige plekken in de nabijheid van Egliseneuve des Liards kunnen worden bezocht:

• Sauxillanges op 6 km, met haar “maison de patrimoine
• Usson op 9 km, geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk
• Parentignat op 12 km, met haar paleis en tuinen
• Issoire op 18 km, met haar abdijkerk “St Austremoine” en haar “Tour d’Horloge”.
• Mont Peyroux op 25 km, ook geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk
• Ambert op 35 km, met haar musea, zoals voor handmatig gemaakt papier en de productie van de beroemde kaas Fourme d’Ambert. Vanuit Ambert vertrekt ook de toeristische trein die door het natuurpark rijdt.
• Thiers op 40 km, is beroemd vanwege haar traditionele productie van messen
• La Chaise Dieu op 50 km, bekend om haar abdij en de beroemde klassieke concerten in augustus.

Les Liards bevindt zich op 35 km afstand van het “Parc Régional des Volcans d’Auvergne” (vulkanen park). Eéndags trips zijn te maken naar de vele bezienswaardigheden in dit reservaat. Bijvoorbeeld: Lac Jambon, Besse, Puy de Dôme, Puy de Sancy, Le Mont Dore, het open vulkaan museum en Vulcania, etc.

De grotere steden in de direkte omgeving zijn:
• Issoire op 18 km (met een SNCF treinstation)
• Clermont Ferrand op 40 km (met een international luchthaven)

Untitled Document

 

Laatste update op 08/04/2009