naar de pagina over de gîte naar de tenten pagina
naar de banya pagina
naar de kinder pagina
naar de dierenpagina naar de linken pagina
terug naar de thuispagina
naar de pagina over onze kamers
naar de restaurant pagina
naar de pagina met info over stages
naar de concerten pagina
naar de aktiviteitenpagina
naar onze ecologische pagina
hoe de herberg te vinden
informatie over ons
kinderen in de natuur
een tochtje op een ezelsrug
de dieren voederen
paaseieren
de wat oudere kinderen kunnen bij ons vissenpaddenjacht (ze worden erna weer losgelaten!)konijnen voedenkinderspelde boerderijdieren observerende schat van de uitgezette zoektocht voor een kinderverjaardag

De kinderen
op Auberge Les
Liards

Kinderen zijn op Auberge Les Liards erg welkom. Les Liards is een oude boerderij, met 9 hectare grond, genoeg plek dus. Ver weg van doorgaande wegen, midden in de natuur, het is een ideale plek voor kinderen die van de natuur, van dieren en het avontuur houden. Onze twee zonen Tim (13 jaar) en Rik (11 jaar) vinden het geweldig om andere kinderen te ontvangen, om mee te spelen, hen mee te nemen naar de dieren, ze van alles over de natuur te vertellen. Uw kinderen zullen in goede handen zijn!

een levend knuffelkonijn

Wat is er te doen ?

De vele dieren zijn de grootste attraktie voor kinderen bij ons, we hebben er echt heel veel (zie de dieren pagina). Voor de allerkleinste is het meestal al geweldig om een hond of een kat te zien en eventueel aan te raken. Een heel avontuur is het dan ook om nog een konijn, schaap, kip of bok te bekijken. Oudere kinderen kunnen de dieren aaien, ons meehelpen ze te voederen en te verzorgen. Ze moeten echter wel oppassen met het paard en de ezels. Die zijn erg lief met kinderen, maar kunnen schrikken van onverwachte geluiden of bewegingen. Daarom is het af te raden zonder begeleiding naar ze toe te gaan. Hetzelfde geldt voor de bok, die af en toe in een vervelend humeur is.

op een goede afstand blijven van de bok

Voor de oudere kinderen is het ook geweldig om de ruimte te hebben, met de natuur om je heen, en meestal andere kinderen om mee te spelen (van andere klanten en/of onze eigen kinderen). Voor ons is het altijd een geweldig kompliment om te horen van klanten dat ze eerder op de dag teruggekomen zijn omdat de kinderen zo graag terug wilden om op Les Liards te spelen.

op avontuur uit

Er is een speelterrein met zandbak, wip en wipkippen. Binnenin de herberg zijn er allerlei spelletjes te vinden voor de dagen met slecht weer. Met warm weer kunnen we voor de kleinsten een badje buiten zetten.

We kunnen allerlei aktiviteiten voor kinderen organiseren. Een wandeltocht met gids voor de 'leerlingtovenaars' (in frans, engels en/of italiaans), een verhalenverteller (in het frans), een zoektocht naar een schat, een verjaardag. U kunt kontakt met ons opnemen om over de organisatie te praten.

de wandeling van de leerling tovenaars (met gids)

Attentie: we willen graag dat kinderen zich goed voelen op Les Liards, en dat daardoor de vakantie voor de ouders ook fijner wordt. Maar we kunnen niet de verantwoordelijkheid voor de kinderen nemen. Het blijft de responsabiliteit van de ouders om op de kinderen te letten, ook als onze jongens ze mee op stap nemen. Dank u voor uw begrip.