entrée du gîte avec petite terrasse le table avec les zakuski et les tisanes   l'intérieur du gîte  

naar de pagina over de gîte naar de tenten pagina
naar de banya pagina
naar de kinder pagina
naar de dierenpagina naar de linken pagina
terug naar de thuispagina
naar de pagina over onze kamers
naar de restaurant pagina
naar de pagina met info over stages
naar de concerten pagina
naar de aktiviteitenpagina
naar onze ecologische pagina
hoe de herberg te vinden
informatie over ons

 


Auberge Les Liards
Lieu dit Les Liards
63490 Egliseneuve des Liards
France

Tel: +33 (0)473 968 944
Portable: +33 (0) 610 129 151


info@lesliards.com
www.lesliards.com


le coin chambre

le coin cuisine avec l'evier en granite

Buiten

Beneden bij de ingang beschikt u over een klein terras met uitzicht over het domein en de vulkanenreeks van de Auvergne. U beschikt ook over een groot balkon op de eerste verdieping, achter de glas-in-lood deur. De benedeningang is in het westen, de balkoningang op het noorden. (omdat de gîte zich op een helling begeeft, is er ook mogelijkheid om binnen te komen via het balkon en via de berg).

l'extérieur ouest

De prijzen:

350€ per week, tot drie personen. Linnengoed wordt er niet bij geleverd. De gîte wordt schoon aan u opgeleverd, gelieve hem weer schoongemaakt terug te leveren.

Buiten de maanden juli en augustus is het mogelijk om de gîte voor kortere periodes te huren, voor 85€ per nacht, met een minimum van drie nachten. Gelieve de reserveringskalender te raadplegen bovenaan deze pagina om de data te kennen. Voor deze kortere verblijven zorgen wij voor het linnengoed en voor de schoonmaak aan het begin en einde van uw verblijf.

U kunt in de herberg het ontbijt nemen (7€50) en / of de avondmaaltijd (20€); indien u elke dag bij ons wilt eten kunt u ook half pension nemen (26€). U kunt natuurlijk ook geheel autonoom zijn in de gîte. En waarom niet een avondje banya? 60€ / 50 doumes voor twee personen.

De groene kant

De gîte is geheel ecologisch gerenoveerd. Er zijn stages georganiseerd om vaklui en amateurs te leren met ecologisch bouwmaterialen om te gaan en verder hebben wij het zelf opgeknapt. De muur in het westen in met een hennep/kalk pleisterlaag behandeld, en daarna een kalkverflaag erover heen. De muren in het oosten en noorden zijn van steen, en geisoleerd aan de buitenkant met hennep en kalk. Ook de tussenmuur tussen de slaapkamer en de badkamer is van hennep en kalk gemaakt en aan de slaapkamerkant alleen met lijnolie behandeld. Aan de badkamerkant vindt u tadelakt. Lege jampotjes in de tussenmuur dienen als kleine raampjes. De vloer is van baksteentegels, gemaakt in de Puy de Dôme.

De verwarming wordt verzorgd door een houtkachel, uw heetwater komt van zonnepanelen.

De toilet is een droge toilet, er wordt zaagsel ipv drinkwater gebruikt om 'door te trekken'. U zult zien, er is geen vieze lucht, het zaagsel bedekt alles. De emmer wordt geleegd in een speciaal voor de droge toilet bestemde kompostbak.

De gîte van de drie varkentjes

Nieuw in 2017: een tweepersoons gîte, in de oude varkensstallen, op de eerste verdieping, over de hele breedte, 3 x 11m, zonder tussenmuren, alleen bij de badkamer is er een tussenmuur.

Er is een gedeelte salon, een gedeelte keuken, een gedeelte slaapkamer, er is een badkamer met z'n muren van tadelakt en, gescheiden, een droge toilet. Een groot balkon op de noordzijde, een terras op de beganegrond in het westen (oh, de zonsondergangen!).

Slaapkamer

Een tweepersoons bed met een matras, kussens en een dekbed, alles van wol, gemaakt door Ardelaine. Het linnengoed moet meegenomen worden indien u een hele week komt; komt u voor een paar dagen, dan maken wij voor u het bed op en leveren we ook de handdoeken.

Keuken

Een handgemaakte granieten aanrecht, gemaakt door Philippe Marpillat, steenhouwer. U vindt ook in de keuken een inductiekookplaat (2 platen), een magnetron, een koelkast en een waterkoker. Plus natuurlijk alle gerei om te kunnen koken en eten.

la vue

Zitkamer

In het zitkamer gedeelte vindt u twee schommelstoelen en een bank die ook als bed gebruikt kan worden voor niet te grote personen. Het juweeltje van dit gedeelte van de gîte is de balkondeur met glas in lood ramen, die een varken en het zicht op Egliseneuve tonen.

coté salon avec les vitraux

Badkamer

Een badkamer met een echt bad, wel wat klein, wordt een klompenbad in het frans genoemd (en in het nederlands?). Er is natuurlijk ook een wastafel; de douche bevindt zich in het bad. In een gescheiden ruimte vindt u het (droge) toilet. De mooie elementen in de badkamer zijn de tadelakt muren (een marokaans pleister, zeer zacht en glad), de lampen en de spiegel zijn door een pottenbakker gemaakt; en al het houtwerk is door ons gemaakt, van oude planken die we op Liards vonden.

 

la salle de bain

la toilette sèche

la fenêtre au dessus du banc l'escalier vers le RDC