naar de kinder pagina
naar de dierenpagina
naar de linken pagina
terug naar de thuispagina
naar de pagina over onze kamers
naar de restaurant pagina
naar de pagina met info over stages
naar de concerten pagina
naar de aktiviteitenpagina
naar onze ecologische pagina
hoe de herberg te vinden
informatie over ons

 


Auberge Les Liards
Lieu dit Les Liards
63490 Egliseneuve des Liards
France

Tel: +33 (0)473 968 944
fax: +33 (0) 473 968 201


info@lesliards.com
www.lesliards.com


 Evenementen

Totaan 2008 hebben we elk jaar verschillende evenementen in juli en augustus georganiseerd: thema-avonden op vrijdagavond, concerten op zaterdagen en op zondag apéro-concerten. In 2008 hebben we daarnaast ook afrikaanse percussie kursussen georganiseerd op zaterdag ochtend.

In 2009 zullen er geen evenementen georganiseerd worden. Vanwege persoonlijke redenen hebben we besloten ermee te stoppen. Het leek ons echter leuk u de beelden van afgelopen jaar te laten zien. We zijn erg tevreden met het programma van afgelopen jaar, vele geweldige herhinneringen en we willen die graag met u delen.

 

 

onze zonsondergangen zijn zeer fotogeniek!

Zonsondergangen
Thema avonden
De zaterdag concerten
De apéro - concerten
Les in Afrikaanse percussie

afrikaanse snack op senegalees tafellakenNourou en Assane KaneDe zonsondergangen

Zoals elk jaar weer toont de natuur ons de meest geweldige zonsondergangen. Om u te laten zien dat ze werkelijk zeer speciaal zijn hebben we een aparte pagina ervan gemaakt (bekijken). In 2008, de zonsondergang was een keer zo mooi dat er een hele rij fotografen stond. Dit was voor ons ook de gelegenheid om een foto te nemen: van de fotografen! (zie de foto hierboven). De zonsondergangen zullen natuurlijk blijven, en ook in 2009 zijn we er zeker van dat u enkele zeer mooie zult kunnen bewonderen.

Thema avonden

In 2008 kon men de volgende landen in de herberg ontdekken: Rusland, Azerbaidjan, Indonesië, Zuidelijk Afrika en West Afrika. Dit zijn allen landen waar we hebben gewoond en/of hebben gewerkt. Tijdens een thema avond is er een kleine expositie van objecten van het land, er is een diavoorstelling en men kan tijdens de maaltijd allerlei gerechten proeven. Tijdens de laatste thema avond van 2008, op 15 augustus, was er zelfs een koncert van Nuru KANE, begeleid door zijn broer Assane, en verder gedeeltelijk begeleid door een saxophonist van het dorp: Jean-Baptiste en zelfs door een klant die speelde op zijn accordéon. Het was een geweldige sfeer!
De andere thema avonden waren rustiger, en de mensen konden met ons praten over het thema land.

maaltijd uit Azerbaidjan: kebab en lulazelfgemaakt azeri broodHet Azeri voorgerecht, gepresenteerd op zijden azeri tafellakensuitleg van het zuid-afrikaanse menuwest afrikaanse kunstnijverheid

Zaterdagavond concertavond

De concertavonden zijn op zaterdagavond, tussen 15 juli en 15 augustus. In 2008 waren er 6 concerten.

Keep Off The Grass was de eerste groep die speelde. Het is folk / blue grass muziek. Deze groep komt elk jaar bij ons. We kennen ze vanwege Eric, de zanger, die ook een klant van de herberg is. Op een dag stelde hij voor om met z'n groep bij ons te komen spelen. Maar het was country muziek en daar houden wij niet echt van... Maar Eric hield aan: "als we een avond met z'n allen komen dineren in het restaurant en we nemen onze instrumenten mee, mogen we dan ook spelen...?". Uiteindelijk vonden we de muziek helemaal niet slecht en sindsdien komen ze elk jaar. En elk jaar is het een groot sukses. Ondertussen is de groep geevolueerd van 'blue grass' naar meer folkmuziek. Om hun website te zien (in het frans) .

sylvain en erickeep off the grassguillaumechristelle

Dank aan Philippe DELAMOTTE voor de mooie fotos. Ze dateren uit 2006, in 2008 waren we te druk bezig om nieuwe te maken!

The John Brasset Band was de tweede groep die in 2008 bij ons speelde. John en Frédéric, met of zonder anderen, spelen bij ons sinds jaren. De eerste keer dat John bij ons kwam was voor een expositie van zijn schilderijen, in 2001. The John Brasset Band is vooral bekend om zijn rock, maar in de herberg is het meer blues. Onze herberg is een beetje klein en te kalm voor een echt rockconcert! Hun website.

John Brassetspelende op het terrasJohnen Fred

Weer dank aan Philippe DELAMOTTE voor de fotos (2005) en aan Yuko (2007).

jazz avond 2008 De Jazz Avond bestaat ook al sinds het begin. Het was Roger LATELLERIE, de saxophonist die in ons dorp woonde, die ons voorstelde er eentje te organiseren. Dat was een flink sukses en Roger organiseert er nu elk jaar een. Omdat hij er nooit zeker van is wie op die datum vrij is, krijgen we elk jaar andere muzikanten. Alleen Roger is het stabiele element. In 2008 (net zoals in 2007) was er percussie, met Malik. De jazz klinkt dan meteen meer rytmisch, meer als salsa.
trio comme trois pommes onze pauw hield erg van jazz Roger Latellerie
2008 was het tweede jaar dat "Les Petits Pois" bij ons speelden . En het was weer een geweldige sfeer: de muziek van onze (groot) ouders met swing. Het was moeilijk om op je stoel te blijven zitten, we hebben dus ook maar gedanst!
Les Petits Pois en concertCécile zingthet trio van dit jaarFrédérique speelt piano en cajon
We waren zo blij dat NOUROU en ASSANE KANE bij ons wilden komen spelen! Afrika kwam langs, met hun muziek, de instrumenten, de liedjes en de kleren. Omdat het tegelijkertijd de afrikaanse thema avond was, hebben wij voor de decoratie en een senegalese maaltijd gezorgd.  

de duimpianoNourouAssanewat een kleuren!een klant die ze met zijn accordeon begeleidde
Dank aan Peter Nettleship voor zijn fotos van de avond.

La Vox Musoko zijn dit jaar voor het eerst bij ons gekomen. We werden door Mali-Ka in 2007 benaderd. Ze was bezig haar muziekstudio in hennep aan het bouwen, en al zoekende op internet naar hennep en constructie kwam ze op onze website uit. Mali-Ka bood aan om bij ons te komen spelen, maar aangezien La Vox Musoko met vele belangrijke muzikanten speelt, dachten we niet dat ze echt geinteresseerd zouden zijn. Maar jawel! hun website.
Een muziek vol energie en vrolijkheid, en liedjes die altijd geengageerd zijn. Twee supermooie stemmen, en alleen maar hun stemmen. Met een computer die die stemmen registreert en weer afspeelt, waardoor er uiteindelijk een heel koor met maar twee stemmen ontstaat. De luisteraars hebben het ontdekt door zelf te zingen voor de microfoon: hun stem ging maar door en ging maar door, vermenigvuldigde zich, terwijl zijzelf allang weer op hun stoel zaten...

La Vox MusokoMali-kamaar het is vooral Nathy die de meest geweldige geluiden kan voortbrengen!

 

 

De apéros concerten:

Op zondagen tussen 15 juli en 15 augustus organiseerden we apéro concerten. Er waren er vier in 2008.
Als eerste
Mr Tambourine, Hugues, die in Egliseneuve des Liards gewoond heeft en die nog altijd bij ons komt spelen. En dat verveelt niet, het is ongelooflijk hoeveel muziek hij in z'n eentje kan maken. En een sfeer...! Emile et Une Nuit was er voor het eerst . Een piano, zelfgemaakte texten en een stem die, net zoals zijn teksten, laat zien dat de zanger geleefd heeft in zijn leven. Zoals altijd was er ook Philippe GUIDAT, de virtuoos op de guitaar met flamenco muziek. Die steeds internationaler bekend wordt, maar gelukkig ook nog steeds het erg leuk vind om een ommetje op Liards te maken. Roger LATTELERIE was de laatste voor een koncert met z'n saxophone. Vaak zijn er klanten die hem begeleiden, waardoor het elk jaar weer een verrassing wordt. Verleden jaar was er een violonist die de saxophone begeleidde. Dit jaar was er een saxophonist uit Brousse en onze buurvrouw die zong.

Mr Tambourine Emile et Une Nuit

Philippe GUIDAT Roger LATELLERIE

 

Les in Afrikaanse percussie
De zaterdagochtenden tijdens de zomer met Assane KANE van 10.30 tot 12.00 (17 euro per volwassene, 10 euro per kind <12 jaar). Dit zal ook plaatsvinden in 2009, en wel in juli: op 11, 18 en 25 juli.

het resultaat was oorverdovend aan het einde van de lesook de kinderen kunnen meedoenAssane, de leraar