naar de pagina over de gîte naar de tenten pagina
naar de banya pagina
naar de kinder pagina
naar de dierenpagina naar de linken pagina
terug naar de thuispagina
naar de pagina over onze kamers
naar de restaurant pagina
naar de pagina met info over stages
naar de concerten pagina
naar de aktiviteitenpagina
naar onze ecologische pagina
hoe de herberg te vinden
informatie over ons
een logée: een charolais vaars (bio!) een klein kuiken uit de broedmachine groseille, onze trouwe hond léonde pauw, altijd even trots
djembé, de bokchâton,onze poesjunior en cléopatre, onze ezelsde schapenmamma konijn Tacheter met haar kleintjesMoka neemt het leven zoals het komt

De dieren van
Auberge Les
Liards

Les Liards is een oude boerderij, met 9 hectaren weiland en bos. Genoeg plaats dus om dieren te hebben. Het is zelfs nodig om dieren te hebben om dit terrein te kunnen onderhouden. Verder zijn de dieren een attraktie voor de bezoekers van de herberg. Kinderen vinden het geweldig al die beesten in het echt te zien en te kunnen aanraken. Maar ook volwassenen vinden het bij ons vaak erg leuk om een ommetje te maken naar de dieren toe.

Als u bij ons in de kamers logeert, kunt u ons gerust vragen of u kunt helpen bij het dieren voeden. In juli en augustus is het ook voor buitenstaanders mogelijk te helpen bij het voederen (om ongeveer 17 uur), als u het ons minstens een dag van te voren vraagt. Dit is gratis, maar we zouden het zeer waarderen indien u als tegenprestatie een consumptie in de herberg zult nemen.

Pluimvee

We hebben kippen en hanen, ganzen, kwartels, konijnen en, natuurlijk, de pauwen. Deze laatsten zijn het meest bekend mbt de herberg: er is Léon, de papa, en Fleur, de mamma. Verder zijn er kleine Léon, de zoon, en kleine Fleur, de dochter. Fleur en kleine Fleur hebben samen 8 kleintjes in 2007 gekregen, maar jammergenoeg zijn die allemaal dood, deels door de vos, deels door een mysterieuse ziekte. Onze pauwen zijn zeer tam en komen vaak naar het terras toe om te kijken of er niet wat te eten voor hen is. Ze zijn dol op pinda's. Toch vragen we u ze op het terras niets te geven. Pindas's etc zijn niet goed voor ze en ze worden er bovendien agressief van (in het jaar waar ze veel pinda's kregen vielen ze de bediening aan als die in de weg ging staan!).
Voor als u meer fotos van onze pauwen wilt zien.

probeer maar niet bij de kleine gansjes te komen

De ezels en het paard

We hebben twee ezels : Cléopatre en Junior, die broer en zus zijn. Ze zijn altijd samen met Belle, onze merrie die bij ons met pensioen is. De ezels en het paard zijn super nieuwsgierig, houden van aandacht en wortels en vooral de ezels doen hun naam eer aan: ze blijven proberen er uit te komen wat ze vaak ook lukt (zie bv foto hiernaast).

Schapen, geiten en de bok

Een tiental schapen plus een bok houden ons al een aantal jaren gezelschap. In het begin hadden we ook geiten, maar die zijn nog beter dan de ezels in het proberen uit de omheining te komen. Geen enkele bloem overleefde hun uittochtjes. Ook lieten ze enkele bijzondere herhinneringen achter bij ons klanten: heeft u het ooit meegemaakt dat een geit bij u op tafel sprong? Dus voorlopig geen geiten meer, totdat we geleerd hebben ze beter onder controle te houden.

De brave schapen geven ons vaak zorgen in de lammerentijd. Onze schapen kiezen precies elk jaar de koudste week uit om met z'n allen tegelijkertijd te baren. Vaak zijn we genoodzaakt om een of twee lammetjes bij ons binnen te accepteren, omdat het zelfs in de schuur voor hen te koud is. Hieronder ziet u de foto van Annette, lekker in de warmte naast de kachel, met een luier aan met een gaatje erin voor de staart. Dit was in 2005, in 2006 heeft ze haar eerste kleintje gekregen.

het lammetje annette lekker in de warmte

Twee honden en twee poezen

Als laatste willen wij u Moka voorstellen, de labrador hond, met Groseille, haar dochter, die een mengsel is van labrador, collie en collie-berger. De twee honden vinden mensen erg leuk, zijn gek op bezoek en vooral als er andere honden zijn. Ze zijn erge maatjes met de twee poezen, Boule de Neige de moeder en Châton, de dochter.

onze twee katten zijn niet altijd zulke goede maatjes